Home Zgjodhëm për ju. Thirrni te rinjte ju lutem!

Thirrni te rinjte ju lutem!

O ju qe lexoni keto rreshta namazin,namazin

”O ju qe keni besuar,kerkoni ndihem me durim e me namaz” (Kur’an 2:153).

Mos e rrezoni shtyllen e fese!Mos e humbeni celesin e dyerve te Xhennetit!

Mos e fshini vulen e besimit!

Kur t’ju godese frika dhe t’ju kaploj merzia e pikellim te te mbertheje per qafe,ngrihuni menjehere per ne namaz.

Qe shpirti t’ju kthehet e te qetesohet.

Vertet namazi me lejen e All-llahut eshte siguri qe crrenjos ngulitjet e pikellimeve dhe deshperimeve,dhe qe largon traumat.

Kur Pejgamberin (sal-llahu alejhi ue selam) e mundonte dicka,ai thoshte:”Na qeteso me namaz o Bilal”.

Namazi ishte kenaqesia ,lumturia dhe pushimi i tij(sal-lallahu alejhi ue selam).

Kam lexuar biografite e disa njerezve te spikatur te cilet kur ngushtoheshin nga telashet

e problemt dhe kur i kaplonin belate,ata strehoshin ne namaz,te perulur,qe pastaj t’u kthehej fuqia,deshira dhe ambicet e tyre.

Namazi i frikes eshte bere obligim te kryhet ne caste frike,ate dite kur te fluturojne kofkat e kokave,

atehere kur shpirtrat t’u eksozohen tehave te shpatave.

Atehere namazi i frikes behet perforcimi dhe qetesimi me i madhi.

Thirrini te rinjte ju lutem.

O ju qe lexoni keto rreshta ,para se t’ju semuren shpirtrat,njihuni me dyert e shtepis se se All-llahut,le te puthe balli juaj dheun e le ta provoje sexhden,le ta ndieni kenaqesine e shijes se peruljes!

Le ta mbrojne besimtaret veten nga denimi i panderprere.Nese jo tani ,kur?! Atehere kur loti t’i djeg qepallat,apo kur deshperimi t’ju shkaterroj me rrenje?!

E ata qe i largohen xhamise do te mbesin me sy te hapur dhe asnjehere s’do te ngopen me begatite e perkohshme te kesaj bote,

sepse lane pas shpine shtyllen kryesore te Islamit.

jeta e tyre kalon prej nga loti ne vaj,prej trishtimi ne pikellim,prej shkaterrimit ne derrmim,prej se keqes ne te lige.

”Qofshin te permbysur!Ai ua ka asgjesuar veprat” (Kur’an 47:

Previous article“TRIDHJETE KESHILLA SI TA BESH GRUAN TENDE TE LUMTUR “
Next articleXhaxhi Ibrahim…