Home Psikologjia Islame Thanë, thanë …!!

Thanë, thanë …!!

Qesha, por thanë: bëhu më i matur?!Qava, por thanë: buzëqesh?!

Buzëqesha, por thanë: e ka për syefaqe!speak-the-same-language1

U mrrola, por thanë: u zbulua ajo që ka fshehur!

Heshta, por thanë: përton të flas!

Fola, por thanë: flet shumë!

U bëra i butë, por thanë: punë frikacaku!

Sikur të guxonte do të hakmerrej!

U bëra i guximshëm, por thanë: i marrë!

Sikur të kishte urtësi nuk do të merrte këtë guxim!

Nëse u them “jo”, thonë ky është i veçantë!

Nëse u them “po”, thonë ky është me çdonjërin!

U binda se, sado që dëshiroj ti kënaq njerëzit

Patjetër se do të flitet keq për mua!

(Halid el Utejbi)

Previous articleUshqimi që forcon kujtesën dhe mposht stresin
Next articleLetra e Abraham Linkoln për mësuesin e djalit të tij në ditën e fillimit të shkollës