Home Zgjodhëm për ju. Shërimi i nervozizmit

Shërimi i nervozizmit

Shërimi i nervozizmit dhe mënyrat:
1) Heshtja, Muhamedi alejhi selam ka thënë: “Kur nervozohet ndonjëri prej jush le të heshtë”.
2) Ulja ne ndonje vend, Muhamedi alejhi selam ka thënë:

“…Kush e ndien se po hidhërohet le të ulet diku”.
3) Ndryshimi i gjendjes në të cilën ndodhet njeriu, Muhamedi alejhi selam ka thënë:

“Nëse ndokush prej jush
hidhërohet dhe është në këmbë le të ulet, derisa i largohet hidhërimi mirë, në të kundërtën le të shtrihet”.

4) Marrja e abdesit, Muhamedi alejhi selam ka thene:

“Hidhërimi vjen nga shejtani, dhe shejtani është i krijuar nga
zjarri, dhe zjarri shuhet me ujë, e nëse hidhërohet ndonjëri prej jush lë të marrë abdes”.

5) Të përkujtoj se njeriu që fal ka shpërblim tek Allahu, dhe Allahu i Madhëruar ka thënë: “…dhe kur i hidhëron dikush
falin”.

Previous articleVëllait tim musliman
Next articleKUR FLET ME ALLAHUN?