Home Zgjodhëm për ju. Sheqeri ushqen semundjen e kancerit

Sheqeri ushqen semundjen e kancerit

Sheqeri ushqen semundjen e kancerit
Sipas nje studimi ajmerikan te kryer kohet e fundit, sheqeri ushqen semundjen e kancerit.

Kete e kane zbuluar shkencetaret e “Huntsman Cancer Institute”, ne Universitetin e Jutah, te cilet e kane publikuar studimin ne faqet e revistes “Proceedings of the National Academy of Sciences”. Gjate rritjes se qelizave, si ato normale ashtu edhe ato kanceroze, nis nje proces qe perfshin si glukozen ashtu edhe glutaminen.

Glukoza dhe glutamina jane shume te rendesishme per rritjen e qelizave. Edhe pse eshte vertetuar qe keto elemente veprojne te ndare nga njeri-tjetri, shkencetaret kane vene re se me reduktimin e glutamines, ulet edhe sasia e glukozes.

Previous articleTRURI DHE ORA | Mjeksia Islame
Next articleHurmet kanë përfitime të jashtëzakonshme shëndetësore