Home Zgjodhëm për ju. Shenjat e para të kancerit të qafës së mitrës, mos i neglizhoni,...

Shenjat e para të kancerit të qafës së mitrës, mos i neglizhoni, mund t’ju shpëtojnë jetën

Një nga llojet më të rënda të kancerit te femrat është kanceri i qafës së mitrës. Ky lloj kanceri aktualisht mund të trajtohet me sukses nëse zbulohet në fazë të hershme. Papilloma Virus (HPV) është shkaku më i zakonshëm i kancerit të qafës së mitrës, një virus që është shumë ngjitës, për shkak të faktit se transmetohet seksualisht dhe shfaqet në më shumë se njëqind lloje.

Disa nga këto lloje kontribuojnë në zhvillimin e kancerit të qafës së mitrës. Ruajtja e një sistemi të fortë imunitar do t’ju ndihmojë të shpëtoni nga HPV. Megjithatë, nëse një person nuk ka një sistem të fortë imunitar, ai mund të stimulojë rritjen jonormale të qelizave që rezultojnë në dëmtimin e qafës së mitrës.

Shenjat
Edhe pse ky lloj i kancerit nuk ka disa simptoma të dukshme si kanceri i gjirit, ai ende mund të zbulohet në fazë të hershme nëse dihet se cilat shenja duhet të kërkoni. Nëse keni ndonjë nga simptomat e mëposhtme, vizitoni menjëherë një gjinekolog.
1. Shkarkime të pazakonshme
2. Lythat
3. Dhimbje ose gjakderdhje në zonën e legenit
4. Anemi
5. Probleme me urinimin
6. Dhimbje e vazhdueshme në këmbë, shpinë, ose në ijë
7. Humbje peshe Nga Shije.al

Previous articleDuaja më e mirë dhe sekreti i saj
Next articleSa duhet të peshoni sipas moshës, formës së trupit dhe gjatësisë?