Home Të tjera Zgjodhem per ju Sa kohë nevojitet që ilaçet të kenë efekt?

Sa kohë nevojitet që ilaçet të kenë efekt?

Në qoftë se jeni duke vuajtur nga dhimbje të kokës, abdominale apo diçka e tillë, mund të përdorni një paracetamol apo ibuprofen.

Që nga moment kur e konsumoni ilaçin duhen të kalojnë 30 minuta që dhimbjet të lehtësohen.

Kjo është kohë që stomaku ka nevojë të shpërbej dhe të absorboj tabletën.

Ndërsa për ilaçet anti-inflamatore, siç është ibuprofen, nevojiten deri në tre javë që të merrni tërësisht përfitimet dhe të liroheni nga sëmundjet kronike.

Përdorimi i ilaçeve preferohet pas ushqimit në mënyrë që të mos irritohet stomaku.

Ndërsa në qoftë se dëshironi efekte më të shpejta, përdorni ilaçet në formë të lëngshme, kjo ngaqë stomaku e ka më të lehtë tretjen si dhe ngaqë veçse ilaçi është i shpërberë, do t’i ndjeni efektet më shpejtë.

Previous articleProdukti i studentëve shqiptarë që e lehtëson punën në laptop (Foto/Video)
Next articleSi të dalloni mjaltin e vërtetë nga ai artificiali