Thursday, November 30, 2023
...
HomeKëshilla mjeksoreRregullat e ngrënjes në islam 

Rregullat e ngrënjes në islam 

eating-healthy-and-saving-money-2

Obligim:
– Të fillosh me bismilah
– Ushqimi të jetë hallall
– Të jesh i kënaqur me atë që ke përpara prej ushqimit 
– Falënderimi për dhuntinë

Sunet: 
– Drejtimi këmbës së djathtë dhe ulja mbi të majtën
– Ngrënia para vetës
– Ngrënia me tre gishtërinjtë e dorës se djathtë (nëse ushqimi është prej atyre ushqimeve që hahet me dorë)
– Lëpirja e gishtërinjve në fund të ushqimit

Nga edukata: 
– Pastrimi i duarve para dhe pas ushqimit
– Ngrënia me kafshata te vogla
– Përtypja e ushqimit
-Të mos shikojmë në fytyrat e atyre që i kemi përballë

RELATED ARTICLES

Leave a Reply

Most Popular

Recent Comments