Qyteti Musliman i dyti për nga popullimi në botë, 10 qytetet më të populluar në botë (FOTO LAJM)

0
442
Tokyo: Me një sipërfaqe prej 600 km katrorë, Tokyo numëron 35.1 milion banorë.
Tokyo: Me një sipërfaqe prej 600 km katrorë, Tokyo numëron 35.1 milion banorë.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Xhakarta: Kryeqyteti i shtetit më të madh musliman në botë, Indonezisë, ka një sipërfaqe prej 661,52 km² me gjithsej 28.0 milion banorë.
Xhakarta: Kryeqyteti i shtetit më të madh musliman në botë, Indonezisë, ka një sipërfaqe prej 661,52 km² me gjithsej 28.0 milion banorë.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seul: Popullsia 25.2 milion banorë
Seul: Popullsia 25.2 milion banorë

 

 

 

 

 

 

 

 

 10 qytetet më të populluar në botë (FOTO LAJM)  Pas 4 / 10 Para Karaçi: I themeluar nga anglezët në mesin e shekullit 19, me shpalljen e pavarësisë së Pakistanit në vitin 1947, bëhet kryeqytet i Pakistanit. Refugjatët musliman nga India, u vendosën në këtë qytet gjë shkaktoi ndryshim të madh demografik. Karaçi sot ka 24.1 miliona banorë.

Karaçi: I themeluar nga anglezët në mesin e shekullit 19, me shpalljen e pavarësisë së Pakistanit në vitin 1947, bëhet kryeqytet i Pakistanit. Refugjatët musliman nga India, u vendosën në këtë qytet gjë shkaktoi ndryshim të madh demografik. Karaçi sot ka 24.1 miliona banorë.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Manila: Kryeqyteti i Filipineve numëron 21.9 milion banorë
Manila: Kryeqyteti i Filipineve numëron 21.9 milion banorë

 

 

 

 

 

 

 

 

 

New Delhi: Kryeqyti indian numëron 21.7 milion banorë ne një sipërfaqe prej 42.7 km2
New Delhi: Kryeqyti indian numëron 21.7 milion banorë ne një sipërfaqe prej 42.7 km2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shanghai: Qyteti më i madh kinez numëron 20.8 milion banorë
Shanghai: Qyteti më i madh kinez numëron 20.8 milion banorë

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mexico City: 21.2 milion banorë
Mexico City: 21.2 milion banorë

 

 

 

 

 

 

 

 

Sao Paolo: 19.8 milion banorë
Sao Paolo: 19.8 milion banorë

 

 

 

 

 

 

 

 

 

New York: Qyteti më i madh i SHBA-ve me një sipërfaqe prej 830 km² dhe 19.5 milionbanorë
New York: Qyteti më i madh i SHBA-ve me një sipërfaqe prej 830 km² dhe 19.5 milionbanorë

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here