Home Zgjodhëm për ju. Pse nuk duhet t’i fryhet ushqimit të nxehtë?

Pse nuk duhet t’i fryhet ushqimit të nxehtë?

Fryerja e ushqimit të nxehtë për ta ftohur. Kjo është një praktik e zakonshme të cilën e përdorin shumë njerëz, e sidomos fëmijët, çdo ditë.

Faktet shkencore tregojnë se në trupin tonë gjendet një baktere “miqësore”, e cila është vendosur në fyt, dhe në dallim nga bakteret e dëmshme ndihmon trupin tonë të mbrohet kundër sëmundjeve të caktuara.

Por, kur njeriu fillon të fryejë, kjo baktere, bashkë me ajrin, del nga zgavra e gojës, dhe kur ajo vjen në kontakt me sipërfaqen e nxehtë transformohet në baktere të dëmshme, dhe ndihmon formimin e qelizave kancerogjene që shkaktojnë kancer.

Prandaj, për shkak të kësaj, këshillohemi të mos i fryejmë ushqimit apo pijeve të nxehtë për t’i ftohur.

Previous articleKosovari që e la duhanin, i tregon publikisht paratë që kursen për Umre
Next articleKur ndonjë prindi i vdes evladi, Allahu iu thotë melekëve