Home Zgjodhëm për ju. PSE FEMRAT QAJNË? (Tregim i bukur)?

PSE FEMRAT QAJNË? (Tregim i bukur)?

Njehere nje person duke biseduar me nje njeri te moshuar e pyeti
“Kam kaluar tere jeten duke pyetur veten time se perse femrat qajne, a mos valle e dine ti arsyen o plak i urte?”
Plaku buzeqeshi dhe i tha:
“Kur femra u krijua, ajo u krijua ne menyre te vecant. Allahu krijoi shpatullat e saj aq te fuqishme sa mund te bartin peshen e botes, dhe njekohesisht ne ato shpatulla mund te gjesh ngrohtesi dhe dashuri.
Ajo e ka fuqine te lind nje femije dhe te vuaj nate te gjata pa gjume duke u brengosur per te, ajo e ka nje fuqi qe i mundeson asaj te vazhdoj pikerisht aty ku meshkujt do te hiqnin dore.
Ajo e ka fuqine qe te kujdeset per familjen ne semundje dhe ne kohe te veshtira dhe asnjehere te mos ankohet.
Por mbi te gjitha, Allahu i dha asaj lote qe ti derdhe sa here qe te kete nevoje. Eshte loti i saj, eshte vecanerisht i saj per ta derdhur, pikerisht ai lot tregon se sa e fuqishme eshte ajo. Ajo nuk ka nevoje per nje arsye, nuk ka nevoje per nje spjegim, eshte loti i saj.
E sheh biri im, bukuria e femres nuk eshte veshjen e saj, ne pjeset e trupit te saj, ne floket e saj, bukuria e vertete e femres duhet te shikohet ne syte e saj, sepse syte jane nje lidhje qe te dergojne ne zemren e saj, ne vendin ku dashuria eshte e madhe” – Perfundoi plaku
RESPEKTONI NENAT E JUAJA, MOTRAT E JUAJA, DHE FEMRAT NE PERGJITHESI. ATO JANE THESARI ME I ÇMUAR QE KEMI NE KETE BOTE.
ALLAHU I RUAJTE NENAT TONA DHE I SHPERBLEFTE EDHE NE KETE BOTE EDHE NE BOTEN TJETER.

Previous articleO BESIMTARË, MOS I BËNI MIQ ARMIQTË E MI DHE TUAJËT…
Next articleUSHQIMI I MENDJES- USHQIMI I SHENDETSHEM NDERTON TRU TE SHENDETSHEM