PERGJUSMIMI I HENES

0
377

PERGJUSMIMI I HENES

Prej mrekullive qe All-llahu e deshmoj pejgamberin Muhammed s.a.s eshte edhe ndarja e henes ne dy pjese Mekasit kerkuan prej pejgamberit Muhammed s.a.s tu tregoje ndonje mrekulli e ai me lejen e All-llahut ua tregoj pergjysmimin e henes
Kur’ani famelarte e regjistroj kete ndodhi
“Momenti (i katastrofes se pergjithshme) eshte afruar e hena eshte care (ne dysh).Po ata (idhujtaret0 edhe nese shohin argumente (mrekulli) zbrapsen e thone kjo eshte magji e vazhdushme {El-Kamer 1-2}
Iben Kethiri tanspertohet se te gjithe muslimanet jane kompakte dhe besojne se mrekullia e tille ka ndodhur sic permendet se hadithet qe arijne shkallen e mutevarit 9transmentimit besnik) vertetojne pergjysmimin e henes
Mrekulli te tille e deshmuan edhte te tjeret qe jetuan jashte Gadishullit Arabik edhe pse idhujtaret mekas nuk i besuan mrekullis se tille duke thene “Muhammedi na ka bere magji”Ata propozuan qe per kete te pjyesin udhetaret qe ishin jashte mekes ngase Muhammedi nuk ka mundesi tu beje magji te gjitheve e kur te nesermen u bene pjyetje udhetarve qe kishin arritur ne meke ata te gjithe vertetuan se kishin pare henen te ndare me dy pjese
Gjithashtu Iben Kethiri “Ndarja e Henes ne dy pjese u deshmua edhe nga te tjere qe gjendeshin jashte gadishullit Arabik Thuhet se ne ca vende te Indis eshte shenuar ajo nate e cila u shenua me pergjysmimin e henes
Dikush mund te thote se pergjysmimi i henes eshte i pamundshem sepse shkenca ka vertetuar pergjysmimin e kometes Broks ne vitin 1889 dhe pergjysmimin e kometes Bila me 1846 Kete e permendi astronomi i njohur Spenser Xhons ne librin e tij “botet pa fund” ne kapitullin Ndarjen e Kometave
Themi dallimi ndermjet pergjysmimit te henes dhe pergjysmimi i kometave qendran ne ate se pas ndarjeve te kometave me nuk eshte bere bashkimi i tyre ndersa pergjysmimi i henes ne kohen e pejgamberit s.a.s ka deshmuar pergjysmimin e saj dhe bashkimin e saj te serishem Ky njiherit eshte dhe dallimi i prere mes nje dukurie astronomike ne natyre dhe nje mrekulli astronomike qe u zbatua permes duarve te pejgamberit s.a.s ngase mrekullia e tille eshte e perkoheshme dhe mbaron me mbarimin e kohes se saj si dhe pas arritjes se qellimit e po te vazhdonte do te ishte dukuri natyrore dhe nuk do te konsiderohej mrekulli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here