Home Zgjodhëm për ju. Për çdo nyje të trupit, sa herë që lind dielli, njeriu duhet...

Për çdo nyje të trupit, sa herë që lind dielli, njeriu duhet të japë lëmoshë

Ebu Hurejra,
Allahu qoftë i k
ënaqur me të!
, përcjell
se i Dërguari i Allahut

ka thënë:
“Për çdo nyje të trupit, sa herë që lind dielli, njeriu
duhet të japë lëmoshë. Të pajtosh dy persona është
lëmoshë, ta ndihmosh njeriun të hipë në kafshën e tij
a t’ia vësh barrën mbi të është lëm
oshë, fjala e mirë
është lëmoshë, për çdo hap që e bën për të shkuar
në namaz ka lëmoshë dhe për heqjen e pengesës
nga rruga ka lëmoshë.”
E shënojnë Buhariu [numër 2989] dhe Muslim

Previous articleA nuk ishin vendet arabe të gjelbëruara dhe të pasura me kopshte dhe lumenj?
Next articleDhjetë rrugë për një edukim të suksesshëm