Kurrë mos hani mish derri, ja pse

Kurrë mos hani mish derri, ja pse

Shkenca thotë që mishi i derrit nuk është i mirë për organizmin tonë.

Doktor Nezar Dakir në një studim të fundit të tij thotë se: Derri ha gjithçka, ai është një fshirës i oborreve dhe fushave, ai ha plehrat mbeturinat dhe njëkohësisht kafshon me dhëmbët e tij minjtë.

Studimi bën me dije se në trupin e derrit ndodhen plot 450 sëmundje, ku 12 prej tyre janë ngjitëse. Disa prej sëmundjeve janë sëmundja e lukthit, ku jashtëqitja përzihet me gjakun, botulizmi një lloj helmimi, krimbat ascaris që ndonjëherë është vdekjeprurëse, mëlçia e sëmurë.

Gjithashtu dhjami i tij shkakton kancerin e zorrës së trashës, rektumin, prostaten apo kancerin në gji.Mishi i derrit është një nga mishrat me më shumë kolekterol, prandaj ai shkakton obezitetin dhe sëmundje të tjera të rrezikshme si zgjebja, alergjia, apo ulcerat e stomakut.