Home Zgjodhëm për ju. Ja se me çka mbrohesh nga djalli ?

Ja se me çka mbrohesh nga djalli ?

Djalli që është nga lloji i xhindeve, mund të marrë formë dhe trajtë njeriu.

Kështu, rrëfehet se, para luftës së Bedrit, djalli, në formën dhe trajtën e plakut Nexhid, shkoi te kurejshët, u dha ide nxitëse për kurthin që kishin ngritur dhe u propozoi zgjidhje. Gjithashtu rrëfehet se, një herë tjetër, roja që po ruante plaçkën e luftës, kapi një djall që po përpiqej t’u shkaktonte dëm mallrave dhe e liroi pas lutjeve të shumta. Radhën e tretë, kur personi që e kapi djallin, vendosi ta çonte te Profeti, djalli i tha:

“Lëshomë se do të ta tregoj se me se mund të mbroheni prej nesh!” “Me se?” – E pyeti personi. “Me ajetin Kursi” – Iu përgjigj djalli. Kur ia treguan ngjarjen Profetit, tha: “Eshtë gënjeshtar i keq, por të vërtetën ka thënë!”

Previous articleNgrini këmbët në mur për t’u çlodhur
Next articleO ju të rinj, kush ka prej jush mundësi dhe kushte (për martesë) le të martohet