Ja sa e ka vlerësuar Zoti i madhërishëm ditën e Arafatit –

1) Dita e arafatit eshte dita ku u takuan mbas 100 vitesh Ademi a.s me Havan (alejha selam).
2) Ti japim jete kesaj dite me dhiker agjerim, lexim kurani dhe dua. Sepse dita e arafatit eshte nje dite qe e ka vlersue Allahu xh.sh.
3) Kush agjeron diten e arafatit i falen gjynahet e vitit kaluar dhe vitit te ardheshem. ( Muslimi)

4) Shejtani i mallkuar ne as nje dite tjeter nuk eshte me i poshteruar dhe i dobsuar se sa ne diten e arafatit. ( I. Maliku)
5) Diten e arafatit lavderohet Allahu xh.xh me besimtaret qe ndodhen ne arafat, duke u then Melekve jeni deshmitar qe te gjithe besimtareve qe ndodhen ne arafat u kam fal gjynahet.

6) Mbas nemazit te ikindis dhe deri ne perendim te djellit te bejm dua lutje, sepse ne diten e arafatit nuk refuzohen duat dhe eshte koha kur luten besimtaret ne arafat, dhe ne kete kohe lutjet tona u bashkangjiten lutjeve te besimtareve ne arafat.
Hoxhë Jetmir Braqi

Leave a Reply