Home Të tjera Zgjodhem per ju Ja arsyeja përse njerëzit nuk heqin dorë nga karbohidratet…

Ja arsyeja përse njerëzit nuk heqin dorë nga karbohidratet…

Shumë ushqime mund t’ju bëjnë të ndiheni mirë dhe të lumtur si një tenxhere e mbushur me makarona apo buka e nxehtë.

Për të hequr dorë nga karbohidratët është tepër e vështirë, prandaj shkencëtarët janë kujdesur që të japin një përgjigje.

Studimi i ri i Universitetit Deakin në Australi zbulon se ne kemi gjashtë shije që shpjegojnë dashurinë tonë për makarona dhe ushqime të ngjashme me to.

Shkencëtarët shtojnë se dëshira e njerëzve për të konsumuar karbohidrate vjen nga sheqeri pasi shumë persona arrijnë të kuptojnë shijen e niseshtes.

Ata që e ndjejnë më shpejt janë më të shëndetshëm dhe nuk mund të largohen nga karbohidratet që të humbasin peshë, sado që kërkohet nga dietat e shumta./Mesazhi/

Previous articleCilat janë dituritë në të cilat duhet të thellohemi më shumë?
Next articleLutja (duaja) më e mirë dhe sekreti i saj