Home Këshilla mjeksore Ibn Xheuzi n’a tregon 7 pika për t’a mposhtur epshin !

Ibn Xheuzi n’a tregon 7 pika për t’a mposhtur epshin !

1. Të menduarit se Allahu nuk të ka krijuar për këtë punë(epshore), po për diçka tjetër(për t’a Adhuruar Allahun).2.Mendo o njeri sa begati dhe sa vlera i ka humbur njeriu për shkak të pasimit të epshit. Mendo Iblisin çka ka humb. Ai i vetmi prej xhindëve ka qëndruar me melekë, por pasimi i epshit…ia ndërroi vendqënrimin.

3.T’a dish se këtë kënaqësi që po e fiton përmes epshit është kalimtare dhe ka fund.10592655_799567750064298_6993606891532797903_n

4. Nese nuk ke mundësi me përjetu se si do të dështosh, si do humbasësh, si denohesh,.. atëherë shiko të tjerët , shiko Faraonin çfarë pushteti e ka humbur.

5. Njeriu të mendoj rreth asaj që po dëshiron me vepru.

6. Te mendon njeriu , sa here ndokush e ka mposhtur këtë epsh e ka ndier kënaqësinë dhe freskinë në zemër, dhe sa herë ndokush iu ka nënshtruar këtij epshi e ka ndier një poshtrim në zemër.

 7. Të mendoj njeriu se ata të cilët gjatë historisë së njerëzimit e kanë mposhtur epshin e tyre për t’a ngritur zemrën dhe t’a mposhtin shejtanin, janë lavdëruar dhe kanë mbetur me përmendje të mirë sa të jetë dunjaja.

Previous articleKUR DO TË MENDOSH PËR ALLAHUN ?!
Next articleRrëziku i shuajres Kombëtare