Home Zgjodhëm për ju. Hedhja e letrave në të cilat është shkruar emri i Allahut

Hedhja e letrave në të cilat është shkruar emri i Allahut

Pyetje: A lejohet hedhja e gazetave dhe revistave në të cilat është përmendur emri i Allahut?

Përgjigje: “Hedhja e çdo gjëje, në të cilën ka ajete apo hadithe të Profetit, alejhi selam, është e ndaluar, sepse Fjalët e Allahut të Lartësuar janë të larta dhe duhet të nderohen, prandaj dhe Islami e ka ndaluar leximin e Kur’anit nga njeriu xhunub, ashtu siç ka ndaluar (sipas mendimit të shumë dijetarëve) prekjen e tij pa abdes.

Ato letra nuk duhet të hidhen, por të digjen plotësisht ose të copëtohen me anën e makinerive moderne, derisa të mos mbetet asgjë.”

Përgjigjet Shejh Uthejmini (Allahu e mëshiroftë!)

Libri “Pyetje dhe përgjigje mbi çështjen e gruas në Islam” /xhamiambret

Previous articleBabai im është tejet i dhënë pas mëkateve dhe nuk i pranon këshillat e mia. Çfarë duhet të bëj?
Next articleÇfarë duhet të bësh kur shikon endrra të frikshme