Home Të tjera Zgjodhem per ju Fakte interesante për trupin tonë

Fakte interesante për trupin tonë

Kockat e njeriut janë tejet të forta, por sidomos femuri, i cili  është rreth 4 herë më i fortë se betoni. Një pjesë e eshtrave e cila qe është sa aq e fortë, sa  mund të bartë një peshë 8.6 ton që i qëndron sipër.

Organi më i madh në trupin e njeriu është lëkura. Çdo person ka lëkurë të rigjenerueshme, dhe i ndërron rreth 18 kg lëkurë në gjithë jetën e tij.

Pasi të keni fjetur, ju zgjoheni nga gjumi me një madhësi tjetër. Trupi i njeriut është i drejtë e më i lartë, pasi zgjohet nga shtrati. Dhe lartësia duket e vogël gjatë ditës pasi trupi rendohet nga forcat e gravitetit.

Sipas një mesatareje të llogaritur, muskujt e fokusimit të syrit lëvizin rreth 100.000 herë në ditë. E thënë ndryshe, kjo do të ishte e njëjtë sa të ecnit dhjetra kilometra çdo ditë për muskujt e këmbës tuaj.

Sipas një mesatareje tjetër, sasia e nxehtesise qe një njeri çliron nga trupi në vetëm gjysmë ore është e mjaftueshme për të vluar një litër e gjysmë ujë.

FAKTE TE JASHTEZAKONSHME

Qeniet njerëzore janë të vetmet gjitarë në botë që nuk mund të marrin frymë dhe te kapërdijne në të njëjtën kohë.

Njërëzit nuk mund të gelltisin dhe marrin frymë në të njëjtën kohë.

Një tjetër fakt i mahnitshëm për trupin tuaj është se kur ju skuqeni, edhe pjesa e dukshme e stomakut tuaj skuqet në të njëjtën kohë, pra skuqja në fytyrë ndodh edhe në stomak.

Është interesante për ta ditur se në jetën tonë, ne prodhojnë pështymë të mjaftueshme sa për të mbushur të paktën deri në 2 pishina mesatare, pra ne sekretojme peshtymë sa dy pishina.

Por më interesantja nga të gjithat është hunda. Kjo shqisë përmes ndihmës së trurit ka aftësinë për të kujtuar rreth 50.000 aroma të ndryshme. /MESAZHI/

Previous articleMënyra e shërimit nga mësyshi
Next articleAllahu e ruajti të dërguarin e Tij, në moshën e rinisë, nga ndytësitë e injorancës