Empatia dhe ZHVILLIMI I TRURIT

0
353

Rezonimi i lartë moral, ndërlidhet me rritjen e aktivitetit të trurit të njeriut në sistemin kognitiv.
Studimi i fundit ofron shembull për dallimet individuale në zhvillim dhe rezonim moral.

Individët që kanë një nivel të lartë të moralit, tregojnë rritje të aktiviteti frontostriatal në sistemin kognitiv të trurit, si gjatë periudhave të pushimit po ashtu edhe gjatë kryerjes së ndonjë vendimarrje me rëndësi, kjo vjen sipas një studimi të ri nga hulumtuesit në Institutet dhe Universitetet; Perelman School of Medicine, the Wharton School of the University of Pennsylvania, Shanghai International Studies University in Shanghai, China and Charité Universitätsmediz in Berlin, Germany (https://www.sciencedaily.com/releases/2017/08/170822092153.htm).

Sipas rezultateve të këtij studimi, në zhvillimin dhe rritjen e aktiviteti frontostriatal të trurit ndikojnë edhe aktivitetet empatike pro-sociale të tilla si; shërbimi në komunitet apo dhënia e bamirësisë bazuar në parimet më të avancuara dhe rregullat etike.

Përgatiti: Rrahman FERIZI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here