DYNJAJA ËSHTË KALIMTARE!

0
230

 
Ibn Omeri, Allahu qoftë i kënaqur me të!, ka thënë: I dërguari i Allahut vendosi dorën e tij mbi supin (krahun tim) tim dhe më tha: “Jeto në këtë dynja si i huaj ose si kalimtarë rasti.” (Buhariu).

Ji i vëmendshëm dhe vigjilent ndaj mashtrimeve të dunjas, mos të hutojë shejtani me pëshpëritjet e tij, mos të mashtrojë epshi yt, por qëndro stoik, përgatite veten për takimin me Allahun, llogarite veten para se të llogaritesh para Allahut, përmisojë të metat tua, shiko se ku ke lënë mangësi karshi urdhërave të Allahut dhe karshi raporteve me robërit e Allahut, nëse u ke hyrê në hak atyre, atëherë shpejto dhe kërko hallallin prej tyre tash para se të vjen dita kur do të jetë vonë kërkimi i hallallit të tyre.

Husejn Ibn Muhamed esh Shemri

Nga arabishtja; Suad Shabani

Burimi: albislam

Shpend Zeneli

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here