Dobite e Xhenxhefilit dhe trumzes se maleve

0
348

Dobite e Xhenxhefilit dhe trumzes se maleve

Xhenxhefil
(Zingiber officinale)

Tradicionalisht përdoret për të qetësuar inflamacionet dhe irritimet e rrugëve të frymëmarrjes. Konsiderohet e dobishme për tërë sistemin tretës, mbron mukozën dhe parandalon krijimin e të thatit dhe ngërçeve në stomak. Është i shkëlqyeshëm tek largimi i problemeve të fryrjes së barkut dhe kundër të përzierave. Ka edhe ndikim afrodiziak.

Trumëz malesh
(Satureja montana & Mentha piperita)

Tradicionalisht përdoret për ngritjen e imunitetit, zvogëlimin e dhimbjeve, eliminimin e inflamacioneve dhe si një afrodiziak natyral. Besohet se ndihmon edhe kundër diabetit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here