Home Zgjodhëm për ju. DJALOSHI QË KËRKOI GRUA NGA DIJETARI !

DJALOSHI QË KËRKOI GRUA NGA DIJETARI !

Nje djalosh erdhi te Dijetari per ti kerkuar ndihme per zgjedhjen e nje bashkeshorteje, e cila do te ishte partneri i tij i jetes.
Dijetari i tha: “Cilat jane cilesite qe i deshiron te bashkeshortja?”

Ai u pergjigj: “Ajo duhet te jete e bukur, e gate, me floke te hijshme dhe ere te mire.Ajo duhet te dije te gatuaje ushqimin te shijshem dhe te bisedoje embel.Duhet te jete nje grua qe kur e shikoj me knaq dhe kur jam larg e ruan nderin.Ajo duhet te me bindet dhe te mos i frikesohen te keqes se saj.Ajo duhet gjithashtu te krenohet me fe dhe te posedoje urtesi.” Njeriu vazhdoi t’i permendte te gjitha cilsite e mira te grate qe ai deshironte t’i kishte te bashkeshortja.Kur Dijetari mendoi se kishte degjuar mjaft, ai i tha: “Biri im, e njoh nje person qe i pershtatet pershkrimit tende.”

Ai i tha: “Ku?”

Dijetari tha: “Ne Xhenet, me lejen e Allahut.Sa i perket kesaj bote, ti duhet te mesohesh te jesh tolerant.”

Marr nga libri: Knaqu me jeten tende

Autor: Dr.Muhammed El-Arifi

Previous articleGJYKIMI I PJESËMARRJES NË FESTAT E JOBESIMTARËVE
Next articlePse mostra e gjakut merret nga gishti i katërt?