Thursday, November 30, 2023
...
HomeZgjodhëm për ju.Dialogu ndermjet rukjegjiut dhe xhinit

Dialogu ndermjet rukjegjiut dhe xhinit

SHEMBUJ TE MJEKIMIT TE MAGJISE SE NDARJES

I PARI XHINDI SHUAKAN

Ishte kjo grua qe urrente shume burrin saj dhe shenja e magjise tek ajo dukeshin hapur saqe ndiente neveri nga shtepia e burrit te saj dhe nga vete burri dhe e shihte burrin me nje pamje te frikshme sit e sihte egersire.pastaj burri I saj e coi tek nje mjek qe mjekonte dhe foli xhindi dhe tha qe erdha me ane te magjise dhe qellimi I tij ishte ndarja mes burrit dhe gruas.Mjeku e rrahu shume xhindin por ai nuk u pergjigj gjersa burri I saj qau ……..Se fundi xhindi I kerkoi burrit ta ndante gruan qofte dhe njehere te vetme dhe ai keshtu beri.gruaja u sherua per nje jave dhe buri e mori prape ne shtepi.Pastaj xhindi iu kthye asaj prape e burri e solli tek mjeku.Kur I lexoi asaj kuran u rrezua ne toke dhe ndodhi ky dialog qe do ta pemdnim midis mjekut dhe xhindit;
Si e ke emrin
Tha shuakan
Thashe –Cila eshte feja jote?
Tha- Kristian
I thashe -Pse hyre tek ajo?
Tha- per ti ndare mes saj dhe burrit te saj
I thashe –do te them dicka nes epranon falenderimi I takon Allahut enese jo ti do zgjedhesh
Tha –Mos e lodh veten kot se nuk dal nga ajo se ka shkuar dhe filani dhe tek filani dhe nuk mundem.
I thashe une kerkoj te dalesh prej saj.
Tha -Atehere cfare do?
I thashe dua te flas per islamin nese e pranon elhamdulilah e nese jo dhune nuk ka ne fe.pastaj I fola per islamin xhindit dhe e e pranoi.
I thashe –e pranove islamin vertet apo do na mashtrosh
Tha-Ti nuk mund te me detyrosh per gje e pranova islamin nga zemra por ……
I thashe –Cfare?
Tani shikoj ne grumbull xhindesh mosbesimtare qe kerkojne te me kercenojne te me vrasin.
I thashe –kjo eshte thjeshte nese me qarteson se e pranove islamin nga zemra do te jap nje arme te forte qe me perdorimin e saj nuk mund te afrohet asnje prej tyre.
Tha- Ma jep tani!
I thashe jo gjersa te plotesohet kerkesa jone.
Tha cfaredo pas kesaj.
I thashe nese pranove islamin prej plotesimit te pendimit eshte largimi nga padrejtesia e te dalesh nga kjo grua.
Tha po e pranova islamin dhe sit e largohem nga magjistari
I thashe kjo eshte e thjeshte nese bie dakort me ne per te
Tha –Po
I thashe atehere me thuaj ku eshte vendi I magjise?
Tha- ne vendin ku banon gruaja por une nuk mund ta saktesoj vendin e magjise sepse eshte nje xhind qe merret me ruajtjen e saj dhe sa e meson se u mesua vendi I saj e transferon ne nje vend tjeter.
I thashe prej sa kohesh punon per kjete magjistar.
Qe prej 10 vjetesh dhe kam hyre tek tre gra te tjera para kesaj gruaje.pastai na tregoi historine ketyre grave.
Kur me saktesoi se ishte e sinqerte I thashe se lexo ajetin 255 te sures bekare dhe ste afrohen me shejtanet mosbesimtare.
Po tha kete e di seps egruaj e perseriste shpesh.
Pastaj I kenduam ujit kuran dhe e hudhem ne shtepi dis apika prej tij dhe keshtu me lejen e Zotit gruaja u be mire.

RELATED ARTICLES

Leave a Reply

Most Popular

Recent Comments