Home ISLAM Çduhet të bësh kur dëgjoni gjelin apo gomarin natën?

Çduhet të bësh kur dëgjoni gjelin apo gomarin natën?

Kur dëgjoni gjelin apo gomarin natën!

Nga Ebu Hurejrah – Allahu qoftë i kënaqur prej tij – përcillet se Profeti – lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të – ka thënë: “Kur të dëgjoni gjelin që këndon natën, kërkojini Allahut prej të mirave të Tij dhe shpresoni prej Tij, sepse ai (gjeli) ka parë engjëll.
E nëse dëgjoni pëllitjen e gomarit natën, kërkojini mbrojtje Allahut prej shejtanit, sepse ai ka parë shejtan.”

“Sahihah” (3183)

Xhamiambret

Previous articleA lejohet të merret mes’h mbi çorape të shqepura apo të holla?
Next articleÇfarë është mendjemadhësia?