Cajrat sipas grupit të gjakut: mësoni cili caj preferohet për ju

0
274

Cdo grup gjaku ka nevoja të ndryshme dhe në pajtim me këtë mundë të përcaktohet se cili ushqim neve na përshtatet më mirë.Svaka

Njashëm është edhe për pijet, Sa i përket cajrave, njëra nga pijet më të popullarizuara në botë, këto në vazhdim rekomandohen për grupe të caktuara gjaku.I

 

Grupi i gjakut ”0”

 

Kur është fjala për ushqimin, personat të cilët kanë këtë grup gjaku duhet të konsumojnë mish, ndërsa ti ikin përdorimit të qumështit dhe glutenit. Edhe pse mirë përballen më stresin, shpesh vuajnë nga thartësira e lukthit. Cajrat të cilët i rekomandohen këtij grupi të gjakut përbëhen nga xhenxhefili, ginsengu dhe caji i gjelbër. Caji i Nane-s sikur të ishtë krijuar enkas për ta.

3_tea_sampler

Grupi i gjakut ”A”

 

Janë përsona shumë emotiv dhe analitik, ata që e kanë këtë grup gjaku janë nën kanosjen e vazhdueshme të stresit si pasojë e nivelit të lartë të hormonit kortizol. Kafja nuk u bën dëm, këshillohet që sa më shumë të përdorin pemë dhe perime, të meditojnë, të bëjnë ushtrime relaksimi. Kur është fjala për cajrat, personave me këtë grup gjaku më së miri u përshtaten është caji jasmine dhe kombinimi i tij me cajin e gjelbër, si dhe përzierja e kumakut dhe trumyës. kamomila (kamilica) është edhe një caj tjetër i cili u përshtatet këtij grupi.

Drink-Herbal-Tea

 

Grupi i gjakut ”B”

 

Personat me grup gjaku B kanë metabolizëm të ngadalshëm prandaj dhe janë të predispozuar (prirur) për sëmundje autoimune, mbipeshë, letargji, plogështi kronike dhe pagjumësi. Kanë sistem rezistentë të tretjes, por edhe mbrojtje të dobët nga kateriet, posaqërishtë nga E.colli bakteriet. Preferohet të pijnë caj të gjelbër, caj të roibisit të kuq apo jeshil (lat.Aspalathus linearis), si dhe përzierja e cajit të shtogut, roibisit, sherebelës dhe barit të bletës (melisës). Gjithashtu u shkojnë për qefi, cajrat e hibiskusit dhe kaqa.

Tea_bags

 

Grupi i gjakut ”AB”

 

Personat me këtë grup gjaku kanë intuitë të fuqishme, nuk janë të prirur për stres, por kanë libido të ulët (epsh të ulët). Për ta është zgjedhje ideale përzierja e cajit të gjelbër dhe atij të nanes. Për mashkujt me këtë grup gjaku veqanërishtë rekomandohet përzierja e cajrave të nanes, roibisit dhe hithrave. Gjithashtu këtyre personave u shkon për qefi caji i boronicës së kuqe (brusnica).

Përzgjodhi dhe përshtati: Dr.med. Flakron Sabedini (Abdurrezak MD)

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here