6 gjërat që çdo djalë ka nevojë nga nëna e tij

0
287

Djemtë kanë një marrëdhënie të ngrohtë me nënën e tyre. Është e natyrshme që një djalë të dojë të jetë afër saj dhe ta mbrojë atë. Për djemtë, nëna e tyre është gruaja më e bukur dhe më e përsosur në botë. Gabimet e saj janë praktikisht të padukshme për bijtë e saj. Etërit sjellin më shumë nga aventurat e një djali, anën e gjallë, me mundësinë e pranisë se gjerave rrezikshme dhe ndikime më të madh fizik; “ndërsa nëna është për djalin e saj, e mira dhe mirëqenia vetë,

Bilanci i një marrëdhënieje nënë / djalë është kritike për rritjen normale dhe zhvillimin e personalitetit të fëmijës. Djali duhet të ndiejë se ai është i pranuar dhe i dashur pa kushte, se ai mund të afrohet dhe të kërkojë mbrojtje në çdo kohë dhe do të mirëpritet. Të mohosh këto nevoja mund të sjellë pasoja të rënda.

Ja pra per cfarë kane nevoje djemte nga nena e tyre
1. Dashuri
Tregoni djalit tuaj se sa shumë e doni në mënyrë të qartë. Duhet të ndjehen të pranuar. Kështu ai do të pasqyrojë këtë dashuri për ju dhe për të tjerët.

2. Mesim
Djali yt dëshiron dhe duhet të mësohet. Mësojini atij të bëjë mirë, dallimin midis të drejtës dhe të gabuarës, të jetë i veteplotesuar dhe i pavarur.

3. Hapsirë për tu rritur
Udhëzojeni atë, jepini shembuj të mirë për tu ndjekur dhe pastaj lereni që t’i provoj vetë

4. Korigjime të përzemërta
Jepuni atij hapësirë ​​për të bërë gabime dhe për të mësuar prej tyre. Korrigjimi i gabimeve të djalit tuaj në mënyrë të vendosur, por me dashamirësi do ta ndihmojë atë të dëshirojë të bëjë gjënë e duhur. Korrigjimi poshtërues, nga ana tjetër, prodhon efektin e kundërt.

5. Limite
Vendosja e limiteve është e rëndësishme. Nëse një fëmijë mendon se nuk mund ta kontrollosh sjelljen e tij të papërshtatshme, ai do të ndjehet sikur ai është më i fortë se ti dhe do të përpiqet të manipulojë ty. Nga ana tjetër, nëse e tronditni djalin tuaj me kufizime të papërshtatshme, ai nuk do të ndjejë besim dhe do të ketë vështirësi në marrjen dhe mbajtjen e punëve në të ardhmen. Vendosja e limiteve të përshtatshme do ta ndihmojë atë të ketë sukses.

6. Konatkti Fizik
Përqafoni dhe puthni fëmijën tuaj. Shikoje në sy, buzëqeshi aij dhe luaj e qeshni së bashku. Lëreni djalin tuaj të kërkojë dorën tuaj kur të ketë nevojë për mbështetje dhe të gjej miratimin e syve te tu kur ai ndihet i pasigurt. Mbajini krahet te hapur kur ai eshte I lumtur ose ka nevoje per nje shpatull per te qare
/Burimi: familyshare
©gatuajshendetshem/e.v./

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here