Home Të tjera Zgjodhem per ju UNESCO tregon numin alarmant të fëmijëve që nuk kanë qasje në arsim

UNESCO tregon numin alarmant të fëmijëve që nuk kanë qasje në arsim

Sipas një raporti të ri nga UNESCO, mbi 260 milionë fëmijë dhe të rinj në botë nuk kanë qasje në arsim.

Janë 61 milion fëmijë të moshës shkollore (6-11 vjeç) të paarsimuar, 60 milionë të moshës së mesme të ulët (12-14 vjeç) dhe mosha e shkollës së mesme (15-17 vjeç).

Gjetjet janë pjesë e Raportit të Agjendës për Zhvillimin e Qëndrueshëm të lëshuar bashkërisht nga Instituti i Statistikave të UNESCO-s dhe Raporti i Monitorimit të Edukimit Global (GEM).

Raporti bazohet në të dhënat nga 128 vende gjatë periudhës 2010-2015. /MESAZHI/

Previous articlePESË KOHËRAT KUR HAPEN DYERT E QIELLIT!
Next articleLUTJE NGA KUR’ANI