THËNIE TË URTA MBI DHIKRIN (PËRMENDJEN E ALLAHUT)

0
417

1. “Dhikri i mëngjesit dhe mbrëmjes janë sikur një mburojë, sa më shumë që e shton dozën e saj, poseduesi i saj nuk do të dëmtohet.” – Ibn Kajjimi, Allahu e mëshiroftë

2. “Dhikri i mengjesit dhe mbrëmjes është më i fortë se muri i Jexhuxhëve dhë Mexhuxhëve, në fortikifimin e asaj që e thonë ata në praninë e një zemre.” – Ibn Uthejmini, Allahu e mëshirofë

3. “Kush e kujdeset për dhikrin e mëngjesit, të mbrëmjes, pas namazeve dhe dhikrin e gjumit, tregojini se është prej atyre që e përmendin Allahun shumë.” – Ibn Salah, Allahu e mëshiroftë

4. “Prej dobive të dhikrit është se i jep forcë në kujtesë atij që bën dhikër, madje edhe sikur mos të ketë të bëjë me dhikrin edhepse nuk mund të mendojë se mund të bëjë pa te (pa dhikër).” – Ibn Kajjimi, Allahu e mëshiroftë

5. “Vishuni me pallton e dhikrit për t’u mbrojtur nga dëmet e njerëzve dhe xhinëve, dhe brohorisni shpirtrat tuaj duke kërkuar falje nga mëkatet e ditës dhe të natës, nëse ju godet dicka që ju e urreni, do të jeni të kënaqur dhe do ta kuptoni se është më e mira për ju Caktimi i Zotit, sepse ju jeni të mbrojtur nga Allahu.” – Ibn Kethiri, Allahu e mëshiroftë

6. “Kjo është për shkak se zemra e tëra gradualisht bie në gaflet (neglizhencë), gradualisht bëhet e ngurtë. E përmendja e Allahut të Madhëruar e shkrin këtë ngurtësi, ashtu sikurse plumbi që shkrihet në zjarr. Andaj, duhet adaptuar zemrën e ngurtë që ta përmende Allahun e Lartëmadhëruar.” – Ibn Kajjimi, Allahu e mëshiroftë

Burimi: “El-Vabil Es-Sajb”, 71

Përktheu dhe përshtati: Amir Shabani

Shpend Zeneli

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here