Home Të tjera Zgjodhem per ju THËNIE DHE URTËSI TË ARTA -18

THËNIE DHE URTËSI TË ARTA -18

 

1. “Nëse dëshironi ta shikoni veten, merrni një grusht nga dheu. Ju jeni krijuar prej tij, do të ktheheni aty dhe do të dilni prej aty.” – Ibn Xheuzi, Allahu e mëshiroftë

2. “Allahu i Lartësuar nuk e çon dëm shpërblimin e dhikrit të gjuhës, edhe nëse zemra është e pavëmendshme, por shpërblim i mangët.” – Ibn Kajjim El-Xheuzije, Allahu e mëshiroftë

3. “Nuk kam parë diçka që ushqen mendjen, shpirtin, ruan trupin dhe garanton lumturinë, sikur shikimi i vazhdueshëm në Librin e Allahut.” – Ibn Tejmije, Allahu e mëshiroftë

4. “Kush paraprinë me punë të mira në dunja, ai në ahirt është paraprirës për në Xhennet.” – Es-Seadi, Allahu e mëshiroftë

5. “Nuk mund të jesh në gjendje të braktisësh dyshimet, nëse nuk I braktis dëshirat. – Sirri Es-Sekati, Allahu e mëshiroftë

6. “Të gjithë ata që e dinin të vërtetën dhe e ndjeknin atë, ishin të parët në rrugën e drejtë.” – Ibn Kajjim El-Xheuzije, Allahu e mëshiroftë

7. “Nëse të thahet syri nga të qajturit prej frikërespektit të Allahut të Madhëruar, atëherë dije ajo thatësirë është nga zemra e ngurtë.” – Ibn Kajjim El-Xheuzije, Allahu e mëshiroftë

Përktheu dhe përshtati: Amir Shabani

Burimi: albislam.com

Shpend Zeneli

Previous articleDy te rinjë gjerman përqafojnë Islamin
Next articleRRAHJA E FYTYRËS ME SHUPLAKË DHE GRISJA E RROBAVE