Home Këshilla mjeksore Si të shëroni sinusët ?

Si të shëroni sinusët ?

Dhimbjet e kokës janë shenjë se ju mund të keni sinuse të pezmatuara,                                                               por shpeshherë ky infeksion maskohet në ftohje apo alergji.

Sinuset zakonisht shfaqen si pasojë e ftohjes, infeksionit virusal apo alergjive.
Sinuset janë më të shpeshta gjatë dimrit, e mund të preket secili person i rritur apo fëmijë me alergji, ftohje, grip apo infeksion bakterial në rrugët e frymëmarrjes.
Sinuset akute zgjasin rreth 30 ditë, e në fazën e hershme simptomat vështirë dallojnë nga ftohja e zakonshme apo riniti alergjik, e të përbashkëta kanë dhimbjet e kokës, temperaturën dhe pulsin e shtuar.
Pikat e vajit eterik depërtojnë deri te alveola në mushkëri dhe nxisin ndikimin shërues të vajit eterik.1690721_679725575413174_2102716078_n
Inhalimi me vajra dhe banja, zgjedhje e mirë
Në mënyrë që ta ndaloni përhapjen mos i prekni sytë, hundën dhe duart, e kur teshtini mbuloni gojën me duar. Më mirë të qëndroni brenda në shtëpi, të bëni inhalim me vaj eterik.
Bima “Ehinacea”, e shkëlqyeshme për sëmundjet e sistemit të frymëmarrjes                          Bima “Echinacea Purpura” përdoret te infeksionet, sepse pamundëson përhapjen e baktereve dhe substancave të tjera në organizëm.

Zgjidhja: Formo një çaj nga fletat e thara të ehinaceas dhe konsumo 4-6 gota me këtë çaj në ditë deri në largimin e ankesave.Bëni Inhalim me vajin eterik nga trumza dhe menta tri herë në ditë me nga shtatë minuta.

 

Previous articleKeni probleme me stomak të trazuar ..?
Next articleEkinacea forcon imunitetin dhe mbron nga viruset