Home Zgjodhëm për ju. Si të jeshë njeriu më i mirë në botë

Si të jeshë njeriu më i mirë në botë

1- Kur fillon ditën tënde me namaz dhe lutje.
2- Kur fillon ditën tënde me buzëqeshje të sinqertë.
3- Kur u jep selam gjithë atyre që i takon.
4- Kur i trajton të tjerët me respekt të madh.
5- Kur mëson se fjala që thua është argument për ty apo kundër teje.
6- Kur mëson se shansi nuk përsëritet edhe njëherë dhe e shfrytëzon në maksimum.
7- Kur jep mendimin e saktë atëherë kur kërkohet nga ti.
8- Kur kujdesesh për pamjen tënde pa e tepruar dhe pa i nënçmuar të tjerët.
9- Kur nuk nxiton të gjykosh për të tjerët në bazë të asaj që dëgjon për dikë.
10- Kur respekton përparësinë dhe rregullat e komunikacionit.
11- Kur shpejton të pyesësh për shokët që të mungojnë.
12- Kur nuk heziton t’i ndihmosh të tjerët në gëzimet dhe pikëllimet e tyre.
13- Kur dashuron dhe nuk urren.

Previous articleSi vijnë meleket tek ju
Next articleSi i largojnë gjynahet engjëjt prej njeriut?