SI TA PËRGATISNI DHJAMIN E PATAVE-GUSAVE?

0
394

SI TA PËRGATISNI DHJAMIN E PATAVE-GUSAVE?

SI TA PËRGATISNI DHJAMIN E PATAVE-GUSAVE?
Në një enë metali e futni 100 gr dhjam pate – guse dhe e vendosni mbi një enë tjetër të mbushur me ujë që nëpërmjet avullit të shkrihet, jo ta digjni por të shkrihet në avull. Pastaj po të njejtën sasi me mjaltë të luleve ose çfardo lloj mjalti tjetër vetëm të jetë i cilësisë së lartë, përzijeni me dhjamin deri të bashkohet masa dhe pastaj e ruan në frigorifer dhe çdo herë para përdorimit e nxirrni deri të merr temperaturën e dhomës dhe e përdorni.

PËRDORIMI:
Të rriturit : 2-3 herë në ditë nga një lugë supe ose sheqeri deri sa të kalojë.
Fëmijët: 2-3 herë në ditë nga një lugë të çajit deri sa të kalojë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here