Home Zgjodhëm për ju. Si arrihet kënaqësia e vërtetë!

Si arrihet kënaqësia e vërtetë!

Islamic Buildings Wallpapers

Meditime Kuranore!

Si arrihet kënaqësia e vërtetë!

Allahu, xhele ue ala, ka thënë;
فَاصْبِرْ عَلَىٰ مَا يَقُولُونَ وَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ قَبْلَ طُلُوعِ الشَّمْسِ وَقَبْلَ غُرُوبِهَا ۖ وَمِنْ آنَاءِ اللَّيْلِ فَسَبِّحْ وَأَطْرَافَ النَّهَارِ لَعَلَّكَ تَرْضَىٰ
” Prandaj, ti bëhu i durueshëm ndaj asaj që thonë ata, dhe duke falënderuar Zotin tënd, falu para lindjes së diellit dhe para perëndimit të tij, falu edhe në orët e matës dhe në skajet e ditës, ashtu që të gjejsh kënaqësi (me shpërblim).”
(Ta’ha; 130).

Rrugët të cilat shpiejnë drejtë kënaqësisë së vërtetë janë dy;
1. Sabri (durimi) i mirë dhe
2. Dhikri(përmendja e Allahut) i shumtë.

Dr. Muhamed el Kahtani

Përkthim

Previous articleBotëkuptimi i rrëskut dhe rëndësia e të fituarit hallall
Next articleShtate hurma