Home Zgjodhëm për ju. Pijet e gazuara shkak i shumë sëmundjeve

Pijet e gazuara shkak i shumë sëmundjeve

Studimet e fundit tregojnë se vetëm dy kanaçe me pije të gazuar janë të mjaftueshme për të rritur rrezikun e diabetit, presionin e lartë të gjakut dhe të ndikojne në sëmundjet e zemrës.

Pirja e vetëm një doze prej 355 mililitra, mund të rrisë presionin e gjakut pasi përmban 14 gramë sheqer, më shumë sesa sasia ditore e rekomanduar.

Këto lëngje me nivelin e lartë të sheqerit, janë të njohura për shkak të obezitetit dhe çojnë në sëmundje kronike.

Konsumimi i pijeve të gazuara po rritet vazhdimisht në mesin e të gjitha grupmoshave në mbarë botën.

Tani, studiuesit kanë gjetur më shumë dëshmi se konsumi i vetëm një sasi të vogël brenda javës çon në rrezikun e sindromës metabolike.

Previous articleBrengat dhe belatë
Next articleSi të largosh varfërin dhe si të jap pasuri Allahu?