“O i Derguari i Allahut, si do ta njohesh ate qe do te vije pas teje nga Umeti yt?

0
281

Disa sahabe e kane pyetur te Derguarin e Allahut(s.a.v.s):
“O i Derguari i Allahut, si do ta njohesh ate qe do te vije pas teje nga Umeti yt? Ai u pergjigj keshtu:” A mundet njeriu ta njohe kalin e tij qe ka nje shenje te bardhe ne koke dhe shenja te bardha neper kembe, kur eshte ne mesin e kuajve te zinj?” Sahabet iu pergjigjen:”Kuptohet se po.”
Ndersa Pejgamberi(s.a.v.s) me kete rast tha: “Keshtu edhe besimtaret kur te vijne te burimi (havdi), do te kene fytyra dhe kembe te ndritshme si gjurme te abdesit.”
_________________________
Transmeton Muslimi, Nesaiu dhe Ibn Maxhe
______
Allahu na beft prej tyre
Amin!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here