Nese ke trup te dobet (nuk ke shendet te mire apo edhe...

Nese ke trup te dobet (nuk ke shendet te mire apo edhe nuk mund te shtosh kg mund te jesh i goditur nga syri i keq edhe e kunderta)

Nga xhabiri r a trans se ka thene I derguari I Allahut.Shumica e tyre qe vdesin pas gjykimit te Allahut jane nga percaktimi I syrit

Nga Aishe r.a tha se .ishte I derguari I Allahut qe urdheronte per kerkimin e leximit nga syri
Nga Enes ibn Malik r.a trans se “lejoi I derguari I Allahut leximin e kuranit per sherim nga syri dhe pickimi qelbi qe del nga te carat e trupit.(pickimi eshte per cdo pickim gjarpri ose akrepi)
Nga ume Seleme r.a trasm se I derguari I Allahut I tha nje fshinje ne shtepine esaj qe kishte nje njolle ne fytyre .Ate e ka goditur syri laxoji asaj.(buhariu –Muslimi)
Nga xhabiri r.a trasm se Lejoi I derguari I Allahut a.s leximin per sherim nga gjarpri) tek familja e hazim dhe I tha Esma bint Umejes.cfare ndodh qe po shoh trupat e bijve te vellait tim te dobet mos kane ndonje gje?Ajo I tha jo por syri shpejton tek ata.tha lexoji atyre dhe tregoi atij femijet e u tha .lexohu atyre (kuran)