Në rikujtimin e shpeshtë të vdekjes ka dobi

0
268

DOBITË NGA RIKUJTIMI I SHPESHTË I VDEKJES

Në rikujtimin e shpeshtë të vdekjes ka dobi, nga to:

1. Rikujtimi i vdekjes nxit në përgatitje para se të zbritet njeriu në të.

2. I shkurton shpresat dhe dëshirat.

3. Të bën të jesh i kënaqur me pak nga furnizimi dhe risku.

4. E shton asketizmin në dynja dhe nxit për në ahiret.

5. I lehtëson fatkeqësitë dhe belat e dynjasë.

6. E frenon njeriun nga të ligat dhe mendjemadhësia dhe të zgjeruarit në kënaqësitë e dynjasë.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

—–

DOBITË NGA RIKUJTIMI I SHPESHTË I VDEKJES

Në rikujtimin e shpeshtë të vdekjes ka dobi, nga to:

1. Rikujtimi i vdekjes nxit në përgatitje para se të zbritet njeriu në të.

2. I shkurton shpresat dhe dëshirat.

3. Të bën të jesh i kënaqur me pak nga furnizimi dhe risku.

4. E shton asketizmin në dynja dhe nxit për në ahiret.

5. I lehtëson fatkeqësitë dhe belat e dynjasë.

6. E frenon njeriun nga të ligat dhe mendjemadhësia dhe të zgjeruarit në kënaqësitë e dynjasë.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here