Në botë e konsiderojnë frutin e shekullit ose “bombë” e vitaminave për shkak të përberësve

0
397

Në botë e konsiderojnë frutin e shekullit ose “bombë” e vitaminave për shkak të përberësve.

Bima ka origjinë nga Tibeti (Lycium Barbarum) dhe kosiderohet ushqim dhe ilaq për jetë të gjatë,apo si diamante i kuq në medincinë.
E konsiderojnë si një ndihmë natyrore për rivitalizimin e përgjithëshem shendetësor të organizmit.Lehtësim të dhimbjeve të nyeve, mbrojtjes dhe funksionimit më të mirë të mëlçisë dhe zemrës, relakson enët e gjakut dhe rrit; rrjedhjen e gjakut dhe transferimin e oksigjenit përmes sistemit të gjakut, ulë presionin e gjakut, parandalon plakjen e lëkurës, zgjedh problemin e zgjerimit të prostatës, përmirëson vizion dhe redukton çmendurinë tek të moshuarit.

Ekspertët amerikanë e konsiderojnë frut të shekullit. Studimet kanë konfirmuar se manaferrat Goji përmbajnë 18 aminoacidet, të cilat janë thelbësore për trupin, 21 minerale,shumë të pasura me vitamina, aminoacide dhe përbërës tjerë të nevojshlm për forcimin e sistemit imunitar të organizmit, që është një parakusht për një jetë të shëndetshme dhe të gjatë të njeriut.

Manaferrat goj janë në vendin e shkallës së pare ORAC, i cili mat përberësit antioxidant me një fantastike 25 300 njësi në 100 g manaferrat Goji. Në vendin e dytë është chokeberry(aronia) me 16.100 njësi dhe kumbull që ka (vetëm) 5700 njësi.Efekti i mrekullueshëm i cili është që të lidh anti-oxidants që parandalojnë procesin e avari indeve dhe formimin e kancerit në trup, dhe forma të ndryshme të kancerit në trup, veçanërisht kancerin e mitrës dhe të gjirit në gratë, kancerit të prostatës tek burrat dhe kancerit të zorrës së trashë.

Si lloj fruti, është në fakt një shkurre që rritet me 1.5 deri 2 metra në lartësi dhe dy metra në diametër dhe lulëzim nga muaj i gjashtë(qershor) deri në muajn e tetë (gusht), dhe frutat piqen me sukses nga muaj i nentë (shtator) deri në muajnë e dhjetë (tetor) të vitit. Manaferrat Goji janë manaferra te kuqe, 1-2 cm në gjatësi, të cilat hahen të fresketa,të thata, lëng dhe shurup. Manaferra goj për shie të kujton rrush të thatë .
Gjithashtu nga manaferrat mund të përdoren në çaj.liker,shtim në verë,jogurt,mund të shtohet në oriz,shtesë të pulave dhe sallatave.Doza ditore për person duhet të jetë nga 10-30 gram fruta të thara.

MjeksiaIslame

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here