Home Zgjodhëm për ju. A lejohet vonimi i namazit të jacisë?

A lejohet vonimi i namazit të jacisë?

Pyetje: A lejohet vonimi i namazit të jacisë?

Përgjigje: Vonimi i namazit të jacisë deri në fundin e kohës së tij është diçka e mirë, mirëpo nëse kjo bëhet shkak për mosfaljen e namazit me xhemat në xhami, atëherë nuk është i lejueshëm.

Përsa u përket grave, është mirë që ta falin sa më vonë namazin e jacisë në shtëpi, mirëpo nuk duhet ta vonojnë pas gjysmës së natës.

Përgjigjet Shejh Uthejmini (Allahu e mëshiroftë!)

Libri “Pyetje dhe përgjigje mbi çështjen e gruas në Islam”
Shkrime te reja nga Xhamiambret

Previous articleAmaneti më i madh
Next articleCilat janë tri parimet themelore, të cilat njeriu i ka detyrë që ti mësojë?