A lejohet të merret mes’h mbi çorape të shqepura apo të holla?

0
327

Pyetje : A lejohet të merret mes’h mbi çorape të shqepura apo të holla?

Përgjigje: “Mendimi i vërtetë është se lejohet të merret mes’h mbi çorape të shqepura dhe çorape të holla aq sa të duket lëkura.

Qëllimi i lejimit të mes’hit mbi çorape apo diçka tjetër nuk është pse ato e mbulojnë këmbën qind për qind, sepse këmba nuk është auret që të mbulohet, porse qëllimi është lehtësimi për besimtarin.

Kështu që kur të marri abdes të mos i heqi çorapet apo mestet, por i mjafton që vetëm t’u japë mes’h atyre.

Ky është shkaku i lejimit të mes’hit mbi meste, e në këtë shkak janë të barabartë mestet me çorapet, qofshin ato të shqepura apo jo, të holla apo të trasha.”

“Kushtet e Fesë” Shejh Muhamed Ibn Salih El-Uthejmini (Allahu e mëshiroftë!)

Xhamiambret

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here