Kur të shohësh një gabim tek unë, më trego mua dhe mos i trego tjerëve

0
289

Rasti i parë është këshillë dhe shpërblim, ndërsa i dyti shpifje dhe përgojim.
Përse, kur shohim një gabim te ndokush, ia tregojmë të gjithëve kurse nuk ia tregojmë atij? Për fat të keq, i përhapim të këqijat tona duke folur për njeri tjetrin kurse nuk i përhapim ato duke i folur njëri tjetrit!
Më pëlqeu një thënie me një hotel ku thuhej: “Nëse je i kënaqur me neve, tregoju të tjerëve, ndërsa nëse nuk je i kënaqur atëherë tregona neve”.
Ta praktikojmë këtë shembull që të përfundoj gibeti mes nesh, ngase jeta është shumë e shkurtër; nga dheu, mbi dhè dhe prap në dhè, e më pas llogari ku pas saj vjen shpërblimi apo denimi.
(përkthim)
Xheladin LEKA
Mekë, Arabi Saudite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here