Home Zgjodhëm për ju. KUR OBLIGOHET LARJA (GUSLI) DHE KUR ËSHTË E PREFERUAR?

KUR OBLIGOHET LARJA (GUSLI) DHE KUR ËSHTË E PREFERUAR?

Rastet në të cilat obligohet larja (gusli):

1. Pastrimi i gruas nga lehonia.
2. Vdekja (apo pastrimi i xhenazes).
3. Hyrja në Islam.
4. Pastrimi i gruasë nga menstruacionet.
5. Mardhëniet dhe kontaktet intime.
6. Dalja e spermës.

Rastet në të cilat pëlqehet larja (gusli):
1. Larja në ditën e Xhumasë.
2. Larja në ditën e Arafatit.
3. Larja në ditën e Fitër Bajramit.
4. Larja në ditën e Kurban Bajramit.
5. Larja para hyrjes në Meke.
6. Larja para veshjes së ihramit për të kryer Umren.
7. Larja para veshjes së ihramit për të kryer Haxhin.
8. Larja pas pastrimit tē xhenazes (Personi që pastron xhenazen).
9. Larja pas alivanosjes.
10. Larja pas çdo akti seksual.
Nga arabishtja : Suad B. Shaban
Burimi: albislam.com

Previous articleEDUKATA GJATË NGRËNIES SË USHQIMIT
Next articleSot, miku im më i mirë më qëlloi në fytyrë – Interesante