Home Zgjodhëm për ju. KIRURGU QE OPEROI VETEN!

KIRURGU QE OPEROI VETEN!

KIRURGU QE OPEROI VETEN!

Në vitin 1961, Leonid Rogozov, 27 vjeç, ishte kirurgu i vetëm në ekspeditën sovjetike në Antarktik. Gjatë ekspeditës, ai ndjeu dhimbje të forta në stomak dhe kishte një temperaturë të lartë. Rogozov pasi shqyrtoj veten, zbuloi se shtojca (apandesiti) i tij ishte i dëmtuar dhe mund të plaste në çdo kohë. Me një anestezi lokale, ai veproi vetë për të hequr apandesitin. Një inxhinier dhe një meteorolog asistuan gjatë operacionit.

Previous articlePërhapja e fesë Islame në Kazakistan
Next articlePse prindërit e kanë vëmendjen kah “sugari”?