Home Zgjodhëm për ju. Familja – Përgjegjësia e kryefamiljarit – I

Familja – Përgjegjësia e kryefamiljarit – I

Përgatitja për një shtëpi te shëndoshë –

Familja – Përgjegjësia e kryefamiljarit – I

Këshilla e parë:

Prej gjerave qe e shtyjne muslimanin te interesohet per rregullimin e shtepise se tij jane :
1-Ruajtja e vetes dhe e familjes nga zjarri i xhehenemit ne boten tjeter.
2-Ndjenja e pergjesise te kujdestarit per familjen e tij perpara Allahut diten e llogarise.
3-Vendestrehimi i vetvetes, dhe shpetimi nga cdo sprove, eshte shtepia.
4-Shumica e njerzve e kalojne shumicen e kohes se lire ne shtepit e tyre,ose do e shfytezojne per hajer ose per sherr,muslimani duhet ta shfytezoj per hajer.
Kjo gjë është shumë e rëndësishme.
Pyetja që vjen: Cilat jane gjerat qe na ndihmojne per rregullimin e familjeve?

Shkroi: Ahmed Numanaj

Previous articleZemra e paster – Ibn Kajjimi
Next articleKush janë dhëndërit e Profetit (paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të)?