NË ORËN E MËSIM BESIMIT! –

0
381

NË ORËN E MËSIM BESIMIT!

Erdhi mësuesi i ri i mësim besimit (hoxha) në mejtep, dhe përmes bisedës filloi të njoftohet me nxënësit.

– “Si quhesh ti, djalosh?”, e pyeti djaloshin në rreshtin e parë.
“Unë quhem FATIH.”

“Shumë emër i bukur. Ti me siguri din ta këndosh suren FATIHA!”

Djaloshi i gëzuar u përgjigj pozitivisht… dhe për kënaqësi të mësuesit e këndoi këtë sure.

“Po ti, si quhesh?”, e pyeti më tutje një vajzë.

“Unë quhem KEVTHER”, u përgjigj vajza.

“Sa emër i bukur. Ti patjetër din ta këndosh suren KEVTHER! (Inna eatajna)”. Kështu edhe vajza e këndoi suren sipas emrit të saj.

Pastaj mësuesi e vuri re një djalosh i cili vazhdimisht po fshihej pas tavolinës, andaj edhe atë e pyeti sesi quhet, kurse djaloshi u përgjigj:

“Unë quhem JASIN, por të gjithë më thërrasin SUBHANEKE.”

Përshtati: Miftar Ajdini

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here