Home Zgjodhëm për ju. Duhet të jeni si fëmijtë, nëse dëshironi të bëheni rob të Allahut

Duhet të jeni si fëmijtë, nëse dëshironi të bëheni rob të Allahut

Duhet të jeni si fëmijtë, nëse dëshironi të bëheni rob të Allahut.

Pse kështu? e pyetën.

Fëmijët kanë pesë cilësi, të cilat janë të nevojshme për të qenë afër Allahut të Lartëmadhëruar:

1. Nuk brengosen, kanë apo nuk kanë ushqim.

2. Nuk ankohen ditë e natë, nëse sëmuren.

3. E ndajnë mes vete gjithë ushqimin që e kanë.

4. Pajtohen shpejt dhe harrojnë hidhërimin nëse grinden apo përleshen.

5. Edhe kërcënimi mi i vogël i frikëson dhe ua nxjerr lotët në sy.

[Imam Ebu Hamid El-Gazali, Allahu e mëshiroftë]

Previous articleNëse dikush e di që mund të dëmtojë veten dhe të tjerët me syrin e keq, ai duhet ta largojë këtë ndikim të keq, duke u lutur
Next articleMusa alejhi selam dhe shoku i tij ne Xhennet