Cilët janë njerëzit më të mirë ?

0
278

Abdullah bin Amr radijall-llahu an’hu ka thene:

U pyet i Derguari i Zotit sal-lall-llahu alejhi ue sel-lem:

Cilet jane njerezit me te mire ? Profeti sal-lall-llahu alejhi ue sel-lem tha:

“Njerezit me te mire jane, cdo njeri me zemer mekh’mum (te pastert) dhe cdo i sinqerte ne gjuhen e tije.

Ata thane : Ate qe eshte i sinqerte ne gjuhen e tije e kuptojme, po ai qe eshte me zemer mukh’mum cili eshte ?

Profeti sal-lallahu alejhi ue sel-lem tha : eshte ai
1. i devotshmi
2. i pasterti
3. nuk ka mekat ne te ( te fjetur ne zemer e i papenduar )
4. e as padrejtesi
5. as urrejtje
6. e as Hased”.

Transmeton Iben Maxheh me sened te mire Saktesoi Imam Albani./xhamiambret/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here