Cilesite e nje bashkeshorte te mire per martese

0
455

Pejgamberi salallahu alejhi ue selem ka thene:

Nje grua merret per kater arsye,per pasurin e saj ,per prejardhjen e saj,per bukurine dhe per fene e saj.

Gjithashtu ka thene:

Martohuni me gra te dashura e qe lindin sepse une nepermjet jush do ti tejkaloj ne numer popujt.

Ka thene:

A tju iinformoj per thesarin me te madh qe njeriu mund te siguroj,ajo eshte gruaja e drejte.
Thote Allahu ne Kuran:

Ndaj grate e drejta jane te degjueshme dhe e ruajne ate qe Allahu i ka urdheruar per te ruajne kur burri mungon.

Pejgamberi salallahu alejhi ue selem ka thene:

Ruhuni nga plehu i gjelber!
Cka eshte plehu i gjelber?pyeten sahabet
Gruaja e bukur me prejardhje te keqe,me edukim te keq-u pergjigj ai.

ndersa sa i perket cilesive qe duhet te kete bashkeshorti eshte hadithi i profetit salallahu alejhi ue selem i cili thote:

Nese ju vjen dikush me fene dhe karakterin e te cilit jene te kenaqur atehere martojeni vajzen tuaj me te.Nese nuk e ben kete ne toke do te kete crregullime.

Pra sic shihet nga hadithet baza qe njeriu duhet te shikoje nga bashkeshorti/ja jane feja dhe karakteri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here