Çfare do të ndodhë kur shikon diellin në ëndërr?

0
382

Dielli ne enderr komentohet si mbret i madh. Cdo gje qe sheh se i ndodh diellit, ndryshim, mangesi apo eklips, ajo komentohet si ndodhi, brenge, apo semundje qe mund ti ndodhe mbretit. Nese sheh ne enederr se u kthye ne diell, ai do arrij te mare pushtet ne mase te shkelqimit qe ka pare, gjithmone nese eshte i denje per dicka te tille.
Kur sheh sikur ka sunduar diellin, ai do arrije pushtet aq sa e ka sunduar.
Nese e sundon nderkohe qe dielli eshte i erret dhe i zi kjo tregon se mbreti ka per ta kerkuar ne nje ceshtje te tille (problematike) dhe gjendja e tij do jete e ngjashme me ate te diellit.

[Ibn Kutejbe ne librin e tij Komentimi i endrrave, fq 237].
Perktheu Fatjon Isufi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here